افزایش فروش محصولات پتروشیمی و سوخت ایران با وجود تحریم‌ها-راهبرد معاصر
حماس شهادت یحیی السنوار را تایید کرد ترامپ: دوست دارم ایران را موفق ببینم؛ فقط نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند جلالی: موافقتنامه جامع ایران و روسیه در سفر رئیس جمهور به مسکو امضا می‌شود واشنگتن‌پست: حماس از توافق پیشنهادی بایدن حمایت می‌کرد تا اینکه نتانیاهو خواسته‌های جدیدی را مطرح کرد بیانیه مهم حزب‌الله درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی: منتظر روز‌های آینده باشید عراقچی در بدو ورود به ترکیه: اکنون در منطقه درک مشترکی وجود دارد | مسائل باید مسالمت‌آمیز حل شود وزیر خارجه ترکیه: احتمال درگیری میان تهران و تل آویو بالاست پنتاگون: هیچ نقشی در عملیات ترور یحیی سنوار نداشتیم نماینده ایران در سازمان ملل: صدام را با وضع آشفته از سوراخ زیرزمینی بیرون کشیدند | شهید سنوار در میدان نبرد، با لباس رزم و نه در مخفیگاه به مقابله با دشمن پرداخت خطیب زاده: ما برنامه نظامی هسته‌ای را دنبال نمی‌کنیم | خویشتن داری در برابر اسرائیل دیگر کارساز نیست رویترز: ترامپ در حال زمینه‌چینی برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات در صورت شکست است نامه ایران به سازمان ملل درباره اتهامات تل‌آویو علیه تهران: حمایت ایران از گروه‌های مقاومت کاملاً مطابق با حقوق بین‌الملل است روایت هاآرتص از نحوه به شهادت رسیدن «یحیی السنوار» در رفح عراقچی از قاهره به استانبول رفت ارتش اسرائیل به حالت آماده باش درآمد
طبق گزارش رویترز

افزایش فروش محصولات پتروشیمی و سوخت ایران با وجود تحریم‌ها

رویترز با اشاره به افزایش صادرات سوخت و محصولات پتروشیمی ایران در سال‌های اخیر با وجود تحریم‌های شدید آمریکا نوشت: درآمد ایران از صادرات بنزین در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۳ میلیارد دلار بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۱ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 17
کد خبر: ۱۰۲۵۰۵

به گزارش راهبرد معاصر منابع آگاه و مقامات اعلام کردند که صادرات سوخت و محصولات پتروشیمی ایران در سال‌های اخیر با وجود تحریم‌های شدید آمریکا رونق گرفته است و این موضوع ایران را در موقعیت خوبی قرار داده است تا در صورت لغو محدودیت‌های اعمال شده از سوی واشنگتن، فروش خود را در آسیا و اروپا به سرعت افزایش دهد.

ایالات متحده در سال 2018 تحریم‌هایی را علیه صنعت نفت و گاز ایران وضع کرد تا منبع اصلی درآمد جمهوری اسلامی را قطع کند.

این تحریم‌ها صادرات نفت خام ایران را بسیار کاهش داد اما نتوانست جلوی فروش سوخت و محصولات پتروشیمی را که ردیابی آن‌ها دشوارتر است، بگیرد.

بر اساس این گزارش، آمارهای وزارت نفت و بانک مرکزی ایران نشان می‌دهد که این کشور در سال 2020 محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی به ارزش تقریبا 20 میلیارد دلار صادر کرده است که دو برابر ارزش صادرات نفت خام این کشور محسوب می‌شود. دولت ایران در ماه آوریل اعلام کرد که این محصولات منبع اصلی درآمد این کشور بودند.

حمید حسینی، عضو هیئت مدیره اتحادیه صادر کنندگان فرآورده‌های نفت و گاز و پتروشیمی ایران به رویترز گفت: جهان وسیع است و راههای فرار از تحریم‌ها بی‌پایان است.

وی در ادامه گفت که قیمت‌های رقابتی و موقعیت ایران که نزدیک به خطوط اصلی کشتیرانی است، باعث شده تا محصولات این کشور برای خریداران جذاب باشد.

بر اساس این گزارش، همچنین خریداران محصولات پالایش شده ایران بیشتر از واردکنندگانی هستند که دارای پالایشگاه بوده و آماده پالایش نفت خام ایران هستند.

علاوه بر این، ایران مقداری سوخت با کامیون به همسایگان خود صادر می‌کند که شامل معاملات کوچکی است که تشخیص آن برای خزانه داری آمریکا دشوار است.

منبع درآمدها

در عین حال، ایران خود را به خوبی آماده کرده است که در صورت کاهش تحریم ها، واکنش نشان دهد. به گفته اداره گمرک، در حالی که بیشتر پالایشگاه‌های جهان ظرفیت خود را در دوران شیوع کرونا کاهش داده اند، صادرات بنزین ایران در سال 2020 بالغ بر 600 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت و به 8 میلیون تن یا 180 هزار بشکه در روز رسید.

این در حالی بود که تا سال 2018 ایران بنزین وارد می‌کرد.

حسینی گفت: درآمد ایران از صادرات بنزین در سال 2020 بالغ بر 3 میلیارد دلار بوده است.

یک منبع نزدیک به وزارت نفت نیز گفت: تولید نفت ایران در حال حاضر حدود 2 تا 2.5 میلیون بشکه در روز است و حدود 2 میلیون بشکه در روز به پالایشگاه‌های داخلی و تقریبا 500 هزار بشکه در روز به صادرات اختصاص داده شده است.

وی افزود در صورت لغو تحریم‌ها ایران طی مدت دو تا سه ماه می‌تواند تولید نفت خام را به میزان 2 میلیون بشکه در روز افزایش دهد.

تا زمان اعمال تحریم‌ها، صادرات نفت خام منبع اصلی درآمد ایران بود که معمولاً از 2 میلیون بشکه در روز فراتر می‌رفت و در سال 2018 به 2.8 میلیون بشکه در روز رسید.

یک منبع نزدیک به وزارت نفت ایران که خواست نامش فاش نشود، نیز در این باره گفت که بنزین صادراتی ایران با کامیون به افغانستان و پاکستان و از طریق خلیج فارس به امارات متحده عربی (امارات) منتقل شده است.

معامله گران همچنین گفتند عراق و برخی از کشورهای آفریقایی نیز بنزین ایران را خریداری کرده‌اند، در حالی که چندین محموله بنزین به ونزوئلا که مانند ایران عضو اوپک است، حمل شده است./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار